“Als de manier waarop je naar de dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt”

Dr. W. Dyer

 

(Wayne W. Dyer is een internationaal schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zijn boek 'Niet morgen maar nu' bood hulp aan honderdduizenden mensen over de hele wereld. Wayne Dyer is geboren in Detroit in de Verenigde Staten en woont en werkt momenteel op Hawaï.)

Welkom

Als je worstelt met jezelf of steeds tegen dezelfde problemen aanloopt, is Manon de Rooij van MdR coaching er om je vooruit te helpen. MdR coaching begeleidt jongeren en (jong) volwassenen op het gebied van (top)sport, school of werk.

Manon de Rooij helpt je te ontdekken waar jouw kracht ligt, wat jou uniek maakt en waarin jij je kunt ontwikkelen. Tijdens het coaching traject zullen we praten, oefeningen doen en onderzoeken waar jij goed in bent. Samen komen we tot oplossingen.

Als voormalig topsporter en coach heeft Manon de Rooij meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen.

Is je belangstelling gewekt neem dan gerust contact op. We bekijken samen wat in jouw situatie de beste aanpak is.

E: info@mdrcoaching.nl

T: 06 51 22 55 73

Aanbod

Coaching ( e/o) psychosociale therapie voor pubers (vanaf 16 jaar)
Wat speelt er bij je? Denk je:

 • ‘Het lukt mij toch niet’
 • ‘Het lukt mij niet beter te presteren met sporten’
 • ‘Volgens mij vindt niemand mij aardig’
 • ‘Ik vind het eng om een presentatie te houden’
 • ‘Ik ben vaak zo gespannen’
 • ‘Ik word gepest en ik weet niet hoe ik hier ooit van af moet komen’
 • ‘Ik vind het moeilijk om hulp te vragen aan anderen zoals een leraar’
 • ‘Ik vind mijzelf te dik, te lang of juist te klein’

Kies voor jezelf!

Twijfel je aan jezelf, heb je last van faalangst of heb je het gevoel dat je geen kant meer uit kunt? Dan is het tijd om voor jezelf te kiezen. Om eens na te gaan wat je eraan kunt doen om je leven weer leuk, of leuker te maken.

...zodat jij je weer goed gaat voelen

MdR Coaching helpt je om de zaken weer op een rij te krijgen. Om jezelf weer goed te voelen. Zodat je op een fijne manier je leven kunt leven: thuis of op school.

Ook kan MdR Coaching je helpen als jij erg sportief bent en beter wilt presteren tijdens wedstrijden. Het doel van coachen is om jou te helpen in moeilijke situaties.

Met of zonder je ouders

Tijdens het coachen kan het helpen als we ook een keer met je ouders erbij praten. Of dat ik een keer met je ouders praat. Dit gaat in overleg met jou en met je ouders.

Wil je kennismaken of meer weten? Stuur gerust een mail: info@mdrcoaching.nl

Coaching ( e/o) psychosociale therapie voor volwassenen (vanaf 18 jaar)
Herken je de volgende gedachtes:

 • ‘Ik heb geen grip om mijn leven’
 • ‘Ik ben altijd moe en slaap slecht’
 • ‘Ik presteer minder goed dan ik gewend ben’
 • ‘Ik zie door alle keuzes door de bomen het bos niet meer’
 • ‘Ik vind het moeilijk om aandacht te krijgen’
 • ‘Ik durf geen ruimte in te nemen en ben zo onzeker..’ 

Een koerswijziging Iedereen heeft momenten in zijn leven dat ‘ie van koers wilt veranderen. Misschien jij ook op dit moment? Het kan gaan om een bewuste keuze voor nieuwe paden. Of niet tevreden bent met hoe je leven er nu uitziet. Of door dat er een verandering plaatsvindt in je leven waar je niet goed mee om kan gaan.

Veranderingen… In iedere levensfase kunnen zich veranderingen voordoen. Een nieuwe start is nooit zonder betekenis. Het is een mooie kans om jezelf te ontwikkelen en beter te leren kennen. Hoe weet je of je op de juiste manier met veranderingen omgaat? Veranderingen in je werksituatie, studie of sport, als je op jezelf gaat wonen of als je relatie niet goed meer voelt. Of als je te maken krijgt met een ziekte of handicap. Manon de Rooij coaching helpt je erachter te komen waar jouw kracht ligt en hoe jij deze in je dagelijkse leven steeds weer kunt gebruiken.

…maken sterker Als jij gaat ontdekken hoe je in iedere situatie bewust keuzes kunt maken en hoe jij stappen maakt naar een toekomst die voor jou goed voelt, kun je daar in de toekomst verder op bouwen. MdR coaching begeleidt jou daarin.

Studie…. én privé

Coaching draagt er toe bij dat je meer voldoening in je studie en privéleven kunt hebben.

Het helpt je drijfveren helder te krijgen en te onderzoeken wat je tegenhoudt om nieuwe stappen te zetten. Persoonlijke coaching helpt twijfels, onzekerheden en belemmerende gedachten te overwinnen. Je leert ruimer te denken. Je leert met een andere bril op naar situaties in het heden of in het verleden te kijken. Of in ieder geval te kunnen kiezen welke bril jij op wilt zetten. Je leert te ontspannen.

Wil je kennismaken of meer weten? Neem dan gerust contact op: info@mdrcoaching.nl

Mentale sport coaching voor sporters
Zit je je eigen prestaties in de weg omdat je

 • Het gevoel hebt dat je niet optimaal kunt presteren
 • Veel blessures hebt
 • Slecht slaapt doordat de druk te groot wordt
 • Minder of slecht eet doordat de druk te groot wordt
 • Niet bij je kracht kunt komen en je spieren niet goed kunt aanspannen
 • Je minder goed concentreert op je sport omdat er zoveel dingen gebeuren
 • Veel piekert en je gedachten met jou op de loop gaan
 • Tijdens trainingen goed presteert maar tijdens wedstrijden veel minder

Zomaar een paar voorbeelden die voor jou van betekenis kunnen zijn. Voor jou kan er een andere reden zijn om eens met een deskundig iemand te praten.

Je wilt tenslotte je een volgende stap zetten en doorgroeien in je sport. Manon de Rooij coaching helpt je om (weer) in je kracht te staan. Neem gerust contact op: info@mdrcoaching.nl.

 

 

 

 

 

Faalangst training
Is het voor je werk belangrijk om met mensen te werken?

Of volg je een zware studie? Moet je stage lopen of presentaties geven?

En vind je het meer dan alleen 'spannend' om dit te doen? 

 • Pieker je bijvoorbeeld lang, soms dagen. Draai je in gedachte zoveel rondjes dat je er niet meer uit komt?
 • Ben je bang niet erkend te worden? Maak je de gevolgen daarvan onrealistisch groot?
 • Willen je gedachten wel, maar werkt je lichaam niet mee? Begin je te trillen, te kleuren of te zweten? Slaat je stem misschien over of krijg je zelfs een black-out?
 • Of vermijd je heel subtiel deze momenten, zodat mensen eigenlijk nooit te zien krijgen wat je daadwerkelijk bijdraagt of zou kunnen bijdragen?

In al deze gevallen wordt je beperkt door spreekangst, of breder: faalangst. Het is niet alleen spannend om voor een groep te staan: de angst blokkeert je om jezelf en jouw kwaliteiten in de wereld te zetten.

En dit kost je meer dan je soms hoopt: in verloren kansen of in vertraging van je carrière of studieloopbaan.

Daarnaast heb je gemerkt dat praten erover niet werkt. Eigenlijk weet je voor jezelf niet eens precies waar de angst vandaan komt, of waarom deze zoveel groter is dan waar het daadwerkelijk om gaat.

Dit probleem is snel, effectief en blijvend op te lossen.

Ik bied individuele faalangst trainingen, waarbij je echt verder geholpen wordt om je angst te overwinnen en je stappen te zetten waar je zo tegenop zag… Neem gerust contact op: info@mdrcoaching.nl.

Wie is Manon de Rooij

Manon de Rooij (geb 1968) is inmiddels ruim 25 jaar actief als coach, hulpverlener en trainer.

Ik heb ervaring met gezinnen, individuele coaching trajecten en teams. Ik doe dit werk in verschillende gebieden: (jeugd)hulpverlening, bedrijfsleven, justitie, sport en media. Dit lijkt breed maar als je met mij kennismaakt, weet je dat er veel parallellen zijn.

Sportvrouw

Als voormalig topwielrenster weet ik wat het inhoudt om te focussen op en om grote uitdagingen aan te gaan. Ik heb vier jaar in de Nederlandse selectie gezeten. Ik nam deel aan onder andere de Tour de France, Ronde van Texas, WK’s, NK’s en alle grote internationale wedstrijden. Mijn inzet is te herkennen in de in 1990 over mij gemaakte documentaire “Dit kan harder” (Leendert Pot, uitgezonden door de VPRO).

Ik heb veel geleerd en veel ervaring opgedaan met het omgaan met stress. Bij de topsport hoorde voor mij ook het omgaan met wedstrijdspanning, groepsdruk en hoe ik moest omgaan met de media.

Opleiding

Na het afronden van HBO-SPH heb ik diverse post hbo-opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke begeleiding en training. Ook ben ik moeder van een dochter en een zoon.

Naast mijn werkzaamheden als coach en therapeut ben ik werkzaam als jeugdadviseur en trainer vanuit Spirit op een ROCVA.

Gespecialiseerde opleidingen:

 • VO-supervisie en coachen (reg. nr 5004)
 • Video hometraining
 • outreachende gezinsbehandeling (reg. nr 31.200)
 • voice-dialoge
 • oplossingsgerichte gespreksvoering (reg nr. 2005.025)
 • een groot aantal trainingen/congressen
 • post-hbo Train de Trainer Faalangst Reductie en Sociale Vaardigheden
 • Natuurgeneeskundig Therapie
 • DSM IV & 5 (Rino)
 • PsBK SHO-registratie (reg. nr 12003-118833)

Als voormalig topsporter en coach heb ik meer dan twintig jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. 

E: info@mdrcoaching.nl

Manon de Rooij

Eigenaar

Praktische informatie

Wil je kennismaken, dan maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Alle vragen die je hebt over de counseling en coaching kunnen in dit gesprek aan bod komen. Ook kun je gelijkertijd de sfeer ervaren van de praktijkruimte en kijken we of ik degene ben die jou het beste kan begeleiden. 

Ik ben telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9u tot 17u.

Kosten van de coaching en therapie gesprekken: € 90,00 per consult

In overleg en afhankelijk van je vraag bespreken we hoeveel sessies er nodig zijn. Dit varieert meestal tussen drie en tien sessies.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Amsterdam. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de sessies.

Tevens werk ik samen met Lieke Doornkate, van Praktijk Doornkate (basis en specialistische GGZ). Zowel bij praktijk Doornkate als bij Stichting Doof&Co word ik ingehuurd als ZZP-er. Daar bied ik psychosociale behandelingen.

 

Algemene voorwaarden

 

Privacy beleid

 

Registraties en lidmaatschappen: 

 NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten. Lidnummer 101097
 RBCZ-register als register therapeut RBCZ Licentie nummer 204695R
 SKJ, Stiching Kwaliteitsregister Jeugd: registratienummer 110006003
 S.C.A.G. Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg: registratienummer 16930

Referenties

“Manon, je geeft mij ruimte mijzelf te zijn, je helpt mij en ik vind bij jou een luistert oor.

Je hebt mijn situatie zo goed ingeschat en je hebt geduld met mij gehad en ja ik ben heel dankbaar.

Ik heb zoveel geleerd over mijzelf, ik voel me stukken beter.”

H.V. (beleidsmedewerkster, 32 jaar)


“Je brengt rust

Je bent een warm mens

Je luistert goed

En je geeft goede feedback”

M.L.(pedagogisch werker 38 jaar)


‘” Je bent zo goed in staat om op een rustige en zelfverzekerde manier contact te maken, trainingen te geven. Je hebt een breed repertoire aan vaardigheden. De basis is luisteren en open stellen en helder zijn. Je bent niet bang en gaat moeilijke vraagstukken niet uit de weg. Ik heb er zo veel aan gehad…”

F. van J. (projectmanager 32 jaar)


“So this is Christmas. And what have you done” Heel wat zou ik zeggen, ik wil je bedanken voor de wijze waarop je aan de invoering aan VIB (video interactie begeleiding) hebt gewerkt. Zonder jou expertise is de invoering van VIB nergens”

B.V. (manager 45 jaar)


“Je krijgt van mij een 10, zonder jou was ik nooit zover gekomen, je hebt mij op een geweldige manier gesteund, was daar wanneer ik het echt niet meer wist, nu sta ik hier en kijk hoe goed het gaat!!”

F.A. (studente 25 jaar)


“Om bij jou een training te volgen was zo leerzaam, en ook heel leuk. Met jou kun je lachen en ik voel me zo op mijn gemak bij jou. Ik durf echt te zeggen waar ik tegen aan loop en je komt altijd weer met een leuke of spannende oefening. Ik heb er zoveel aan gehad…”

N.G. (Zorg Coördinator 40 jaar)


Ik ben co trainer geweest van Manon en heb met bewondering gekeken naar hoe Manon deze faalangstreductie training geeft. Het is duidelijk dat Manon vak inhoudelijk sterk is. Ze weet waar zij over praat en kan dat op een prettige manier overbrengen. Dat doet ze met verschillende werkvormen en veel maatwerk.

Daarnaast heeft Manon veel inzicht in de deelnemers, haar benadering is heel fijn. Zij geeft ruimte en laat merken dat zij hen begrijpt en geeft persoonlijke ondersteuning en adviezen zonder dat het beklemmend is.

Manon brengt evenwicht in persoonlijke steun en ruimte voor eigen ontdekking.

Het was een goede ervaring om met Manon samen te werken en hoop dat in de toekomst vaker te kunnen doen.

B. d Z. (24 jaar)


Zij is één van de weinige mensen die dingen uit mij kan krijgen. Ik ben niet echt een prater en als ik ergens mee zit vertel ik dat niet zo snel aan mensen. Manon die zag dat op een bepaald moment aan mij en wist dit op een rustgevende manier uit mij te krijgen en het samen met mij te verwerken.

Manon heeft mij zo goed geholpen, ik ben mijzelf beter gaan leren kennen, ben minder aan het twijfelen en durf meer voor mijn mening uit te komen. Dankzij Manon zit ik nu bij EventHands en zit ik weer lekker in mijn vel, zij heeft mij door een moeilijke periode heen weten te helpen. Het is haar gelukt en ik zal Manon hiervoor eeuwig dankbaar zijn en zal haar nooit vergeten.

M.N. (23 jaar)


Wat een mooie site heb je! Alles wat op je site beschreven staat, maak je ook waar in praktijk. Ik heb heel veel steun aan jou gehad. Iemand zoals jij met een verse vernieuwende blik, kijkend op mijn leven en tegenslagen, heeft mij erg geholpen om zelf een nieuwe kijk te creëren waardoor ik nu over veel angsten en tegenslagen heen ben gestapt. Dankjewel voor deze inleving en je warme persoonlijkheid en dat ik alles wat mij dwars zat met je heb mogen delen.

contact

Wilt je méér informatie over onze dienstverlening?

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Zomaar een brief...


undefined